LIČENJE

Manj je več s pravilno nego

Maja Drab, makeu-up arist, dipl. kozmetičarka

Ličenje in nega sta bili od vedno panogi, ki sta  pritegnile mojo pozornost. 13 let izkušenj v ličenju ter študij kozmetike sem spoznala, da je za optimalen učinek potrebno združiti obe. Saj le tako dosežemo svež, zdrav izgled, ki traja cel dan.

 

Meje med dekorativno (ličila) in negovalno kozmetiko se počasi brišejo.. Kozmetična industrija je spoznala, da ena brez druge enostavno ne more. Daleč so časi, ko si z dekorativno kozmetiko dobil občutek maske oziroma fasade na obrazu, ki lahko ob dotiku cela odpade. Že z nasmehom se je make-up pokvaril, saj se je ta težka maska zažrla v gube in te postarala. Mislim, da je ličenje nujno, saj te ob pravilni uporabi lahko spremeni, poveča zaupanje vase in poudari vaše najboljše lastnosti, vendar pa make-up ni celotni odgovor kako izgledati najbolje.

 

 

Nekateri trendi na instagramu še vedno podpirajo veliko količino ličil, vendar se ga poslužujejo večinoma mlada dekleta, ki bodo čez nekaj let ugotovila, da jih koža ne more več dohajati. Ali kot je povedala Coco Chanel: “Narava vam podari obraz pri dvajsetih, na vas je da si prislužite obraz, ki ga imate pri petdesetih.”

Zrelejše ženske se zavedajo, da je nega kože ključnega pomena za boljši izgled in nanos ličil, ki pa je lahko količinsko znatno manjši, če le hodita nega in dekorativa z roko v roki. Konec je s fasado na obrazu in starikavim izgledom kože. Že Kleopatra je vedela za pomembnost nege in veliko časa posvečala negi kože z različnimi tehnikamo kot so vlaženje z aloe vero, piling iz morske soli in olivnega olja, mandljevo oljo za mladostno kožo in podobno. V sodobnem času tudi Meghan Markle. s svojo rutino nege kože, pri kateri je najpomembnejše učinkovito čiščenje kože.

In zakaj ne bi bile vse princese, zakaj si ne bi privoščile dobre nege, rešile problematiko kože z njo, ne da jo s prekomernim nanosom ličil zakrivamo in podaljšujemo ter slabšamo problem. Ličilom pa prepustimo, da samo poudarjajo, tisto kar nam je dano.

 

Ličenje je umetnost in ni prav nič narobe, če se odločimo za “look”, ki je malo bolj ekstravaganten. Vendar ali ni najlepše, da smo taki, kot nas je naredila narava, poudariti našo lepoto in jo negovati – hraniti. Biti zadovoljen sam s sabo in se malo razvajati.

Ob današnji poplavi ličil in izdelkov za nego se mnogi sprašujejo: .“Le kako naj vem, kateri je pravi za mene?”. Odgovor je “Preizkušaj in preizkušaj”. Če se odločaš za dražjo kozmetiko,  si priskrbi vzorčke, poišči in preberi mnenja uporabnic in se na podlagi tega odloči. Izbiro si lahko zmanjšaš v primeru da se odločiš za narvno kozmetiko, določeno znamko kozmetike ali sledenje trenutnih trendov, karkoli. Vendar ne menjaj prehitro. Izdelku je potrebno dati možnost vsaj mesec do dva, saj se šele v tem času vidi poplno delovanje le-tega, še posebej pri problematični koži.

 

In dekleta z gubicami, suho ali pa problematično kožo…rešitev so kisline ter vlaženje, vlaženje in še enkrat vlaženje – s kremo ali serumi, ki so primerni za vaš tip kože! Potrebno je razumeti, da je dnevno vlaženje pomembno za zdravo kožo. Človeška koža je človekov največji organ, potrebno jo je negovati, da ostane lepa in sijoča.

Maja Drab makeu-up arist, dipl. kozmetičarka